Promocija romana „Bapa” u Novom Bečeju



Promocija romana Radovana Vlahovića pod nazivom „Bapa”, u izdanju BKC-a, održaće se u utorak 21. februara 2017. od 19 časova u Galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju.

 

O knjizi će govoriti: direktor biblioteke Agneš Đukičin i autor.

Urednik knjige je Simon Grabovac, a recenzeti prof. dr Nikola Strajnić i prof. dr Miomir Milinković. Knjiga je ušla u uži izbor za Vitalovu nagradu „Zlatni suncokret” ove godine.

O knjizi su do sada pisali i govorili: prof. dr Nikola Strajnić, prof. dr Miomir Milinković, prof. dr Spasoje Grahovac, dr Dragana V. Todoreskov, prof. dr Tihomir Petrović, Simon Grabovac, Marija Tanackov, Gordana Maletić i drugi...

Radovan Vlahović je rođen 21. marta 1958. godine u Novom Bečeju. Studirao je Jugoslovensku i svetsku književnost u Novom Sadu. Objavio je 33 knjige. Piše romane, kratke priče, pesme, eseje. Prevođen je na engleski, nemački, ruski, mađarski i slovenački jezik. Dobitnik je više nagrada za književni rad i kulturni pregelaštvo. Član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije, Exil-PEN centra, sekcije zemalja nemačkog govornog područja, i Matice srpske. Osnivač je i direktor prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji - Banatskog kulturnog centra. Kao urednik izdavačke delatnosti ovog centra potpisao je preko 300 naslova. Živi i stvara u Novom Miloševu. (http://vlahovicradovan.blogspot.rs/)

Više o knjiziBapa možete pročitati na sledećem linku: